Privacybeleid

 PRIVACYVERKLARING

 

Klanteninzet inzake databescherming en privacy

Het beschermen van je persoonsgegevens en privacy is voor Cheable van het grootste belang.  

 

Principes

Cheable geeft blijk van zijn engagement inzake databescherming en privacy door de volgende principes in acht te nemen.

 

Cheable maakt op wettelijke, eerlijke, correcte en transparante wijze gebruik van persoonsgegevens.

Cheable verzamelt niet meer persoonsgegevens dan noodzakelijk, en uitsluitend voor wettelijke doeleinden.

Cheable bewaart niet meer gegevens dan noodzakelijk noch langer dan noodzakelijk.

Cheable beschermt persoonsgegevens met de vereiste veiligheidsmaatregelen.

 

Over deze privacyverklaring

Deze Privacyverklaring wil een duidelijke, beknopte en transparante communicatie tot stand brengen over het verzamelen, gebruiken, verwerken, opslaan etc. van persoonsgegevens in verband met klanten van Cheable. 

 

Binnen de betekenis van deze Privacyverklaring betekent ‘klant van Cheable’ een vroegere, huidige en potentiële klant of gebruiker van een product of dienst die wordt aangeboden door een gelieerde onderneming en merk van Cheable, bezoekers van een van onze officiële websites. 

 

Wie is verantwoordelijk voor het verwerken van je persoonsgegevens?

Maritska van Schendel is de hoofdverantwoordelijke voor het verwerken van persoonsgegevens binnen de draagwijdte van deze Privacyverklaring. Onder bepaalde voorwaarden wordt de verantwoordelijkheid voor databescherming en jouw privacy gedeeld met een of andere juridische entiteiten, hetzij een gelieerde onderneming van Cheable of een derde partij.

 

Onder elke specifieke paragraaf van deze Privacyverklaring word je meegedeeld wie verantwoordelijk is voor het verwerken van je persoonsgegevens, hoe de verantwoordelijkheden worden toegewezen en onder welke modaliteiten je je rechten kunt uitoefenen.

 

Bedrijfsregistratie: Cheable

Adres: de mareesstraat 34

Gmail: cheablekidswear@gmail.com

BTW-nummer: NL003793932B43

Kvk: 83177817

 

Naar de hierboven vermelde gegevensverwerker(s) van Cheable wordt in deze volledige Privacyverklaring individueel of collectief verwezen als “Cheable”, “we” of “ons”.

 

Waar verwerken we uw gegevens?

Je persoonlijke gegevens worden doorgaans opgeslagen in Nederland. Een dergelijke overdracht van je persoonlijke gegevens wordt uitgevoerd in overeenstemming met de geldende wetten en zonder je statutaire rechten te ondermijnen.

 

 

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?

Jouw wettelijke gegevens zijn uitsluitend beschikbaar en toegankelijk voor wie ze nodig heeft om voorgemelde verwerking uit te voeren. In de mate van het nodige kunnen je gegevens worden gedeeld tussen de ondernemingen en merken van Cheable met leveranciers en onderaannemers (verwerkers en sub-verwerkers) die bepaalde taken uitvoeren voor rekening van Cheable en met onafhankelijke derde partijen.

 

Daarnaast kunnen we uw persoonsgegevens ook verstrekken aan derden, indien wij redenen hebben om aan te nemen dat het gebruiken of verstrekken van dergelijke informatie noodzakelijk of raadzaam is om: (i) onderzoek te doen naar mogelijke overtredingen van de wet; (ii) iemand te identificeren, te contacteren of gerechtelijke stappen te ondernemen tegen iemand die mogelijk een overeenkomst met ons schendt; (iii) onderzoek te doen naar beveiligingslekken of samen te werken met overheidsinstanties op grond van een juridische kwestie; of (iv) onze rechten, veiligheid of eigendommen te beschermen, met inbegrip van het voorkomen van fraude.

 

Wij behouden ons het recht voor alle persoonsgegevens die wij over u hebben door te geven in het geval van een fusie met of een overname door een derde partij, een andere zakelijke transactie zoals een reorganisatie, of indien een dergelijke transactie wordt voorgesteld. 

 

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking?

Cheable is niet gemachtigd om persoonsgegevens te verzamelen, verwerken, gebruiken, op te slaan enz. zonder geldige wettelijke grond. De wettelijkheid kan worden afgeleid uit je toestemming, door een contract, statutaire verplichtingen of uit ons legitieme belang als onderneming. Voor elke specifieke verwerkingsdoelstelling inzake het verwerken van de persoonsgegevens die we bij jou vergaren, delen we je mee welke wettelijke grond van toepassing is, en welke rechten je kunt uitoefenen, zowel indien het aanleveren van persoonsgegevens wettelijk vereist is of vereist wordt om een contract te sluiten, als wanneer het verplicht is om de persoonsgegevens te bezorgen en de mogelijke gevolgen indien je ervoor kiest dat niet te doen.

 

Wat zijn uw rechten?

Recht op toegang: 

U hebt het recht om op elk moment informatie op te vragen over de persoonsgegevens die we over u bewaren. U kunt contact opnemen met ons zodat u deze persoonsgegevens via de e-mail kan verschaffen.

 

Recht op portabiliteit: 

Wanneer Cheable uw persoonsgegevens op geautomatiseerde wijze verwerkt op basis van uw toestemming of op basis van een overeenkomst, heeft u het recht om een kopie te krijgen van uw gegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machine leesbaar formaat, overgedragen aan u of aan een andere partij. Dit heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die u ons verstrekt hebt.

 

Recht op correctie: 

U hebt het recht om te verzoeken om correctie van uw persoonsgegevens wanneer deze incorrect zijn, met inbegrip van het recht op completering van onvolledige persoonsgegevens. 

 

Recht op verwijdering:

U hebt het recht om op elk moment de door Cheable verwerkte persoonsgegevens te verwijderen, behalve in de volgende situaties:

 

* u hebt een lopende zaak met de klantenservice

* u hebt een openstaande bestelling die nog niet of gedeeltelijk is verzonden

* u hebt een nog niet afgewikkelde schuld bij Cheable. 

* u wordt ervan verdacht in de afgelopen vier jaar onze diensten te hebben misbruikt of u hebt in de afgelopen vier jaar onze diensten misbruikt

* uw schuld is in de afgelopen drie jaar overgedragen aan een derde of in het afgelopen jaar voor overleden klanten

* indien u een aankoop hebt gedaan, bewaren we uw persoonsgegevens in verband met uw transactie ten behoeve van de boekhoudregels

 

Het recht om bezwaar te maken tegen verwerking op basis van een gerechtvaardigd belang: 

U hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van een gerechtvaardigd belang van Cheable zal de persoonsgegevens niet blijven verwerken, tenzij we een rechtsgrondslag kunnen aantonen voor het proces die zwaarder weegt dan uw belangen en rechten of als gevolg van juridische claims.

 

Recht op restrictie:

U hebt in de volgende omstandigheden het recht om Cheable te verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken:

 

* als u bezwaar maakt tegen de verwerking op basis van een gerechtvaardigd belang van ons, zal Cheable alle verwerking van dergelijke gegevens beperken in afwachting van de controle van het gerechtvaardigde belang.

* indien u een claim hebt ingediend dat uw persoonsgegevens incorrect zijn, moet Cheable elke verwerking van dergelijke gegevens beperken in afwachting van de verificatie van de nauwkeurigheid van de persoonsgegevens,

* als de verwerking onwettig is, kunt u zich verzetten tegen de verwijdering van uw persoonsgegevens en in plaats daarvan verzoeken om de beperking van het gebruik van uw persoonsgegevens,

* als Cheable de persoonsgegevens niet langer nodig heeft, maar de persoonsgegevens voor u nodig zijn om verdedigende juridische claims in te dienen.

 

Hoe oefen je je rechten uit?

Wij nemen gegevensbescherming serieus en kun je contact opnemen voor al je vragen in verband met bovenvermelde rechten.

 

Data Protection Officer: Maritska van Schendel 

We hebben een Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) benoemd, om ervoor te zorgen dat we uw persoonsgegevens continu op een open, accurate en legale manier verwerken. 

 

Het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit:

Als u klachten heeft over de manier waarop wij uw persoonsgegevens en privacy verwerkt en beschermt, heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij bevoegde toezichthoudende autoriteit. 

 

Updates van onze privacyverklaring:

Het kan voorkomen dat onze privacyverklaring moet worden bijgewerkt. De laatste versie van de privacyverklaring is altijd beschikbaar op onze website. We maken alle materiële wijzigingen aan de privacyverklaring bekend.